Badtunna och relax i trädgården

Badtunna och relax i trädgården

Fritiden är något som alla värderar högt och i tider av högt tempo, många uppgifter och en svår balansgång mellan arbete, familj, vänner och hem kan det ibland kännas oundvikligt att inte gå in i väggen. Alla förtjänar att må bra och även om det inte alltid är möjligt att ta ledigt eller hitta på massor med stimulerande aktiviteter så kan ett skönt hem omgiven av härlig grönska vara ett nog så gott alternativ.

Svenskar blir allt mer stressade och idag är det inte ovanligt med individer som går så länge med sin jobbstress att den så småningom utvecklas till depression, vilket är mycket allvarligt. Precis som med alla sjukdomar så är det alltid bättre att behandla problemen tidigt så att de inte blir värre, och detta är en av många anledningar till varför det är så viktigt att aktivt motverka stress. Här följer några förslag på hur du kan förbättra ditt hem så att du kan få precis den avkopplande och samtidigt energigivande stunden så är så välgörande.

Badtunna i trädgården

badtunna
Källa: Svenska Badtunnor

Duschar i all ära men få saker är så ljuvligt avkopplande som att få sjunka ner i ett varmt och skönt bad efter en jobbig dag eller arbetsvecka. Med en svensktillverkad badtunna kan du och dina nära och kära njuta av en härlig stund i trädgården där alla bekymmer känns som bortblåsta. En badtunna är inte bara bra för sinnet, den är också balsam för trötta leder och muskler.

  • Bada och lyssna på naturen runt dig.
  • Gör yoga innan bad för att mjuka upp leder, nacke och rygg.
  • Meditera i badet för att verkligen hitta lugnet.

 

Välgörande växter

Enligt psykologer är det extremt välgörande med växter och alla människor bör omge sig med härliga blad och blommor. En trädgård är inte bara vacker att se på utan är också nyttig för människor då den stimulerar motorik och koncentration och har en allmänt avstressande effekt.

Många människor känner att de inte har tid för en trädgård men genom att tillämpa vissa metoder kan man göra trädgårdsarbetet lättare och mindre tidskrävande, till exempel genom att hålla sig till några få typer av blommor och buskar.

Lyssna

Att ligga och koppla av i en badtunna i trädgården ger dig tid att reflektera och bara vara. Fågelsång, vinden som susar i löven och ett svagt surrande bi för dig tillbaka till ett slags ursprung där det bara är du och naturen som gäller. Ett ovärdeligt vapen mot stress och jäkt!