Budget vs Lyx

Frågan om lyx vs budget är alltid aktuell när det kommer till inredning i hemmet – men det är sällan alla är överens om vad som är bästa alternativet. Men om du skulle se två liknande produkter bredvid varandra, kan du då gissa vilken av dem som är den dyrare? Vi lyfter saken i denna artikel!

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om det är billigare med antikt och vintage snarare än modern lyx – varpå vi bland annat fokuserat på hur en kan få en mer prisvärd inredning samtidigt som produkterna håller en hög kvalitet. Som exempel nämnde vi hur en kan leta på antik-butiker för att hitta vintage till ett lågt pris, för att sedan snygga till möblerna så att de blir mer värdefulla. Det finns till och med de som har gjort en business av att göra så, som själva letar produkter och möbler som de snyggare till för att sedan sälja vidare.

Ser du skillnad?

Förvirrad

Och när det handlar om antik är det ju en sak men frågan är om det alltid är den bästa idéen att köpa det dyraste märket för att få  till en snygg inredning? Det finns ju faktiskt många tillfällen där en inte sett skillnad på budget och lyx – varpå det då kan vara värt att välja det lite billigare alternativet, om ingen ändå ser skillnad? I en artikel från Expressens Leva & Bo har man lyft just detta. De skriver ”lyx eller budget – ser du skillnaden?” och lyfter flera alternativ. Det hela är upplagt som ett test och under varje bild kan en svara på vilken man tror är billigast respektive dyrast. Bland de alternativ som finns hittar du en klädhängare, en dryck-vagn, en klocka, en lampa och en ljusstake. Testa och se om du kan avgöra vilken som är vilken och o du inte klarar testet – fråga dig själv, är det värt att lägga flera tusen kronor extra när du kan få ett billigare alternativ?