Byt gräsmatta mot pool

Byt gräsmatta mot pool

Tröttnat på att klippa gräset varje helg och vill göra något nytt med tomten? Då kan du göra som familjen Aldén – de bytte ut trädgårdens gräsmatta mot ett pooldäck och en riktigt stor nedsänkt pool.

Funderar du på att köpa pool så är det hög tid att göra slag i saken. Men var noggrann med vilken pool du väljer och glöm inte att också köpa alla pooltillbehör som behövs för att hålla vattnet fräscht och badvänligt. Till exempel är det viktigt att poolen har ett maskinrum med sandfilter och reningsverk, cirkulationspump och UV-lampa som kan minimera behovet av klor genom att reducera bakterier.

”Med facit i hand är det ingen i familjen som ångrar sig, särskilt inte Ella och Leo som badar varje dag. Och även föräldrarna märker att umgänget har förändrats och förenklats med poolområdet. Det blir ett enklare sätt att umgås med andra barnfamiljer. När kvällssolen ligger på kanske man drar igång grillen medan den yngre generationen badar en stund till.” – läs mer om familjen Aldén här.

Saker att tänka på vid val av pool

Det finns flera olika sorters poolar att välja på, till exempel kan du antingen välja en variant som står ovan ord eller en som är nedgrävd. Båda varianterna har sina för- och nackdelar. Till exempel en som står ovan marken är ofta billigare att köpa in, men kanske inte är så estetiskt fin. Tvärt om är det med den nedgrävda. Den varianten kostar lite mer men gr ett desto lyxigare intryck, dock ska man vara medveten om att denna också kräver lite mer jobb för att få på plats. Prisskillnad är också om du väljer en stege eller en trappa för att komma i och ur poolen, och när det kommer till vilken sorts rengöring du använder i poolen – likaså om du vill vara mer miljövänlig får du räkna med att kostnaden blir något högre, men det är det värt ur ett hållbarhetsperspektiv anser nog de flesta.