Fler bygger lågenergihus

Fler bygger lågenergihus

Lågenergihus är egentligen ett samlingsnamn för ett flertal olika typer av hus som byggs i syfte att vara så energisnåla som möjligt. Tillhör du också den nya gröna vågen som längtar efter att köpa en tomt och bygga eget hus? Kanske är du inte den mest hantverksmässiga personen och är osäker på ritningarna? Då har vi svaren här.

Du kan läsa mer om ämnet hos Villa Varm som även hjälper dig att bygga energisnåla hus. Tänk själv vilken dröm som skulle komma i uppfyllelse. Du får rita upp huset själv och de planerar upp och stöttar. Det positiva med lågenergihus är att de har ett högt andrahandsvärde. Varför? Jo, för att driftkostnaderna blir så låga. När köparna sedan tittar på hur mycket el huset drar kommer de vilja köpa ditt hus till ett högre pris.

Allt fler drömmer om att köpa loss en tomt och sedan planera och bygga ett eget hus. När de sedan får höra att det inte behöver vara varken svårt eller dyrt, och att det dessutom går att göra miljövänligt, är det många som slutar drömma och faktiskt gör det istället.
Rekordhöga elpriser

Det är inte bara i Västernorrland som energipriserna fullkomligt skjuter i höjden. Det är en tendens som märks av i hela landet – ja, faktiskt över hela jorden. Anledningen är att vi lever på en planet som om den var oändlig. Dessutom är vår del av världen kall och varierar mycket i temperaturer. Efter vintern 2018 minns vi att det kan bli isdygn, till och med isveckor, i hela landet. Och elpriserna hamnar förstås därefter, skriver svd.se. Minusgrader dygnet runt i en hel vecka i hela landet.

I UNT går det att läsa om det fantastiska passivhuset i Knivsta som inhyser åtta barngrupperpå en förskola. En otroligt häftig lokal och en förebild för alla nybyggare. Att bygga lågenergihus är både bra för miljön, men också för de samlade driftkostnaderna. Elpriset kommer av allt att döma fortsätta öka, och har man tankar på att köpa tomt och bygga hus är det nästan det enda valet att göra, om man vill kunna leva i huset och förstås, sälja det någon gång.