Inred ett hemmakontor

Inred ett hemmakontor

Arbetsplatsen hittas inte bara i företagets lokaler, idag kan var och varannan arbeta vart helst de önskar tack vare modern teknik. Men att arbeta på resande fot eller hemifrån är inte alltid det lättaste att göra då det är lätt hänt att man blir distraherad – se därför till att skapa en ordentlig arbetsmiljö hemma i for av ett hemmakontor.

10274324-work-from-homeIdag är det inte längre givet att man som kontorsarbetare ska sitt i kontorets lokaler och genomföra sin arbetsdag. Tack vare den tekniska utvecklingen kan vi arbeta vart helt vi vill i princip och många väljer därför att arbeta hemifrån från och till. Men för att din arbetsdag ska bli så produktiv som möjligt är det viktigt att du skapar en ordentlig arbetsplats även i hemmet där du kan ha allt från traditionellt kontorsmaterial till lugn och ro. Ett smart tips är därför att du väljer ut ett rum eller en vrå i ditt hem och inreder detta till ett riktigt hemmakontor och fyller det med allt som hör till.

”Oavsett om du har en liten hörna eller ett helt rum till ditt hemmakontor så finns det massor av inspirerande och smarta sätt att förvandla skrivbordsplatsen till en kreativ och härlig miljö.” läs mer här.

Något man inte ska glömma när man inreder hemmakontoret är att tänka på dess användningsområde. Det är lätt att fastna i själva inredningsbiten, gör det fint och piffigt för att sedan glömma bort att det inte bara ska se bra ut, det ska vara användbart och praktiskt också. Något som dessutom kan hände är att man fastnar i jag-gör-det-senare-fällan och så missar man en bra bit av arbetsdagen för att man spenderat tiden på annat. Så när du fått till ett acceptabelt hemmakontor med de rätta tillbehören, och en skön stol, är det dags att hitta arbetsmotivationen. Ett tips för att bli effektiv på ditt hemmakontor är att göra som du brukar – jobba fasta tider med schemalagda pauser, planera din arbetsdag efter hur den brukar vara, klä dig som om du skulle in till arbetsplatsen och också se till att använda hemmakontoret just som ett kontor och inget anat. Sist, men inte minst, är också det svåraste när du jobbar hemma: fastna inte med hemmafix utan se till att faktiskt jobba under din arbetstid – fixande med disk, tvätt och undanplock får du göra när din arbetsdag är över!