Inred sovrum med nya lakan

Inred sovrum med nya lakan

Hur inreder du egentligen ett sovrum så att det blir skönt att vistas och mysigt? Bland annat med nya påslakan, sköna färger på väggarna och ordning och reda. 

Det är aldrig fel tid att fixa till sovrummet – och det behöver inte bara särskilt svårt eller dyrt heller. Med satin påslakan till täcket blir det lent och skönt mot huden när du glider ner i sängen efter dagens slut. Men vad mer kan du göra för att fixa till ett riktigt mysigt sovrum?

Ett skönt sovrum – inredning

Hur du inreder sovrummet för bättre sömn går det att läsa om i Elle Decoration. Det handlar bland annat om följande:

  • Dämpa belysningen. Starka lampor gör dig pigg, så investera gärna i belysning som går att dämpa. Dimma ner redan några timmar före läggdags så att kroppen har tid att förbereda sig.
  • Ha bra mörkläggningsgardiner så inte sol eller gatubelysningen skiner in i sovrummet och stör.
  • Ordning och reda på dina prylar. Satsa på bra förvaring och en relativt avskalad inredning, med bara nödvändiga möbler och noga utvalda detaljer. Det gör att det blir lättare att hålla ordning och det ger dessutom ett prydligare intryck.
  • Ha en dämpad, avslappnande färgskala. Färgerna påverkar oss mer än vi kanske tror och för sovrummet är det en fördel att välja svala toner och naturnära färgskalor, som en varm vit, grått, beige eller ljusblått och grönt.
  • Ha det mysigt och personligt inrett. Med det du tycker om. Som favorittavlorna eller andra detaljer som kännetecknar dig och det du gillar.
  • God doft. En doftspray, doftstickor eller doftljus kan göra susen, likaväl som nytvättade sängkläder, blommande växter och fräscha snittblommor.

I en annan tidning går det att läsa om hur du får det riktigt mysigt hemma i sovrummet. Bland annat kan du följa ett tema, som en färg, en känsla eller en vision. Ha ett antal kuddar på sängens överkast som gör att sängen ser inbjudande ut men inte tar för många minuter att plocka bort när du ska lägga dig och sova. En skön fåtölj i sovrummet kan göra det till en plats där du kan sitta och ta det lugnt även när du inte ska sova. Att hålla tekniken borta både från sängen och sovrummet är en bra idé. Tv och mobil behöver inte vistas i detta rum. Mer om sovrum här.