Inredares minst använda färger

I dag skriver vi om hur inredare och designers tänker om design, färg och inspiration. Vi skriver även om hur man ofta kan få inspiration när man reser, men att det egentligen är lättare att köpa noga utvalda inredningsprodukter på internet och få dessa hemskickade.

InredningsbloggenMånga får inspiration när de reser. I en artikel som vi hittar i Dagens Nyheter kan vi läsa om en stad som benämns som tidlös, nämligen Budapest. Här finns flera michelinstjänor, ett levande nattliv samt en fantastisk arkitektur. Här finns säkerligen en hel del möbel- och designbutiker som verkligen kan göra hemmet personligt. Men man behöver inte resa ända till Ungern för att investera i utvalda möbler och saker till sitt hem, köp möbler online från Selected Pieces så får du hem det du vill ha och behöver både smidigt och snabbt. Det gör det lättare, och inte lika otympligt att antingen forsla hem via frakt på flyg eller båt samt risken med tullkostnader som man inte alltid kan veta vad det landar på.

En produkt är ofta ett lagarbete i flera led och nivåer

I Göteborgs-Posten kan vi läsa om hur man bör tänka om man jobbar som designer på bland annat IKEA. I artikeln intervjuas nämligen en av möbeljättes framgångsrika designers Monika Mulder. Hon berättar att det ofta handlar om att dels lösa ett problem samtidigt som man skapar med både kreativitet och material. Formgivning är dessutom på många sätt ett lagarbete där idéer blir produkter tillsammans med designern, tekniker, kunder, användare och omgivningen i stort. Hon säger också att det är hennes uppdrag att tänka lite längre och göra något oväntat, samt gissa vad användaren/kunden vill ha innan den vet om det själv.

I en artikel i Expressen kan vi läsa om vilka färger som experter på inredning inte tycker särskilt mycket om. Vi listar färgerna här nedan:

  • Rött, speciellt på väggarFörvirrad
  • Turkos, på väggar (särskilt om den är djup)
  • Mörkbrunt, det blir alltför mörkt
  • Gult, förvanskar andra färger gör att dessa tappar lyster
  • Beige, blir antingen för gul eller persikofärgad beroende på ljuset
  • Sockerrosa, pastellrosa och babyrosa är svårarbetade
  • Sotiga färger som salviagrön och wedgewood-blå
  • Rödbrunt, tråkig, oinspirerande och osofistikerad