Må bättre med luftfuktare

Må bättre med luftfuktare

Luft är något som påverkar oss mer än vad vi kanske tror och det finns därför flera goda skäl att se till så luften hemma är bra och en luftfuktare kan därför vara en bra investering – sådan får inte bara dina plantor att leva längre utan kan dessutom göra underverk för din hy.

Luftkondtionering displayAtt luften hemma och i andra miljöer såsom kontoret där man ofta vistas är bra luft är viktigt för att man ska må bra och något så enkelt som en luftfuktare ger dig en bättre inomhusmiljö. Men luftfuktare är inte bara bra för att du ska få åtnjuta fördelar såsom att du känner dig piggare och orkar mer, en luftfuktare kan också göra underverk för din hy. Något Expressen till exempel skriver om är hur en luftfuktare kan vara lösningen för att få bukt med en torr och kliande hud när krämerna inte tycks fungera och i finska tidningen Vasabladet skriver deras modeskribent om hur luftfuktare kan hindra statiskhet i ens kläder. I miljöer där luften är torr så byggs nämligen elektricitet lättare upp och genom att tillföra mer fukt så minskar man samtidigt elektriciteten i luften avsevärt. Så för den som är rädd om sin hy och sina kläder kan med fördel införskaffa sig en luftfuktare – plus att man också nu misstänker att torr luft kan vara boven i dramat när det kommer till långdragen vinterhosta.

Torr luft får hostan att hålla i sig längre

I Sydsvenskan skriver man om hur låg luftfuktighet hemma kan ha inverkan på både hud, läppar och också på slemhinnorna. Därför har man nu kommit fram till att luftfuktighet också har en inverkan på hur länge en vinterhosta håller i sig under vinterhalvåret. Då är det vanligt att man drar upp värmen eller kanske rent av eldar i hemmet och då torkar luften till och hostan håller sig längre än vad den egentligen skulle ha gjort. Därför kan det vara bra att ha en luftfuktare igång även under vintern. Du får bra hy, fylligare läppar och slipper ha ihållande hosta – du mår bättre helt enkelt!