Marmor-trenden är hetast

Marmor-trenden är hetast

Inredningstrender är något som kommer och försvinner igen, men en trend som ännu håller i sig från fjolåret är den heta marmortrenden – den passar in i alla hemmets rum!

marmor bord soffa vardagsrumDet finns många anledningar att älska marmor, och inte bara för att Sveriges Stenindustriförbund har utsett Kolmårdsmarmor till Årets svenska sten 2016, vilket de faktiskt gjort. Det är något som Folkbladet skriver om. Även om det självklart är en stor anledning. Men marmorn är faktiskt det material som står sig i hemmets alla rum från badrum och kök till vardagsrum och sovrum. Så konstigt är det inte heller att Aftonbladet listat sina 22 marmorfavoriter där man bland annat hittar soffbord i marmor från Confident Living, marmorhyllor och marmorklockor – vilket är helt i stil med årets inredningstrender. Men allt handlar såklart inte bara om marmor nu år 2016, det finns en rad andra inredningstrender att hämta inspiration ifrån.

Hitta inspiration i trenderna

I år är marmorn visserligen fortfarande störst inom inredningstrenderna men något som är viktigt när man ska inreda sitt hem är att alltid utgå från den egna smaken, oavsett vilken som är den rådande trenden. Men smart kan vara att hämta inspiration från vad som är hetast just nu om man är sugen på att göra om eller förnya hemmet en aning. Till exempel skriver Expressen om hur det är de dova tonerna och naturliga materialen som dominerar inredningen för år 2016. Så där hittas alltså också marmorn. Men även guldinslag och växtlighet har fått stor plats i hur vi inreder nu, samt att färgglada mönster på kuddar, väggar och mattor är något som vi ser allt mer av. Vissa färger är dock dominerande och tydligt för just året är blått i alla nyanser och toner men också kontrastfärgen röd är på antågande i 1970-tals stil. Så det är bara att plocka de bitar man föredrar och göra det till sin egen trend.