Nästa års inredningstrender

Varje år kommer det nya inredningstrender och det kan vara svårt att inte ge vika för de nya. Om man har tröttnat på förra årets trender med marmor så finns nu flera nya trender att gotta sig i.

Under 2016 var marmor-trenden hetast. Vilka inredningstrender är det som gäller 2017? För den som vill förnya sitt hem så finns det massor av snyggt att sätta tänderna i. Ledord för nästa års trender är bland annat naturligt, där obehandlat trä och jordnära färger och nyanser dominerar. Men glöm inte att bestämma dig för något som håller för dig i längden, det kan bli dyrt att byta stil på sitt hem varje år.

naturliga materialNaturen ska in

Under 2017 är trenden att ta med sig naturen in i hemmet, skriver Metro Mode i en artikel. Det är inspiration och trender som smått började redan under 2016 med obehandlat trä, fårskinn, betong och fuskpäls i våra hem. Men nu har det kommit att gå ännu mer all-in på naturtrenden. Alla typer av naturliga material, detaljer samt färger som vitt och grått ligger i toppen. Växter ska även fylla våra hem, i mängder och i kreativa lösningar. Länge har palmer, fiolfikus och monstera dominerat i trendhemmen, men under 2017 är det terrarium fyllda med gröna växter som gäller. De är lätta att sköta och väldigt fina att titta på, och passar alldeles utmärkt ihop med trenden med naturmaterial och naturfärger.

Allt från pasteller till färgstarka mönster

Allt från bohemiskt och mellanösterninspirerat till dova pasteller gäller under 2017. Det där vita, enkla och strama går helt bort nu. Mycket färger, mönster och personliga ting i hemmet är en vinnare under nästa år. Man ska satsa på hemtrevnad och mysighetskänsla, och vill man ha lite dovare färger är det ljusa och naturliga pasteller som gäller. Vill man gå extra mycket in på naturstilen så kan man även våga sig på mörkgrönt eller skogsgrönt, som tar över det blåa.

Textilier i hemmet

Hur ska man då tänka med textilier? Nästa år är det lyxiga och kraftiga material som gäller och de får gärna vara hållbart och ekologiskt producerade. De material som kommer ligga i toppen är bland annat:

  • Sammet
  • Satin
  • Siden
  • Filt
  • Flanell