Rena luften med rätt växter hemma

Visste du att vissa växter renar luften hemma och gör den än mer hälsosam att andas in? Det är inga dyra specialväxter heller, utan de allra vanligaste du kan köpa i vilken blombutik som helst.

 

I ett tidigare inlägg skrevs det om hur du kan må bättre av att ha fräsch och lätt fuktad luft hemma, något som gör luften mer behaglig att andas under till exempel torra vintermånader. Med en luftfuktare blir det enkelt ordnat. Men visst du att även vissa blommor kan göra luften inne både renare och fuktigare, något som tar bort gifter i luften och gör den bättre att andas in.

Växter som hjälper luften på traven hemma

I en artikel i Sköna hem går det att läsa om de olika krukväxter du kan hitta i vilken blomaffär som helst – men som verkligen hjälper till att boosta luften hemma. Det är inte bara snyggt inredningsmässigt, det är nyttigt att ha vissa växter hemma.

 

Plantorna kan bland annat rena luften från föroreningar som formaldehyd, bensen, trikloretylen och ammoniak – giftiga ämnen som finns i till exempel rengöringsmedel, plast och färg – Sköna Hem

 

Växter som inte bara renar luften från gifter utan även släpper ifrån sig syre under natten är bra att ha i till exempel sovrummet, något som kanske kan bidra till en bättre sömn. De krukväxter du kan hålla koll på när du letar efter en nyttogörare är bland annat svärmorstunga, gerbera, murgröna, fredskalla, ampellilja, krysantemum, aloe vera, gullranka, azalea, benjaminfikus. Många av dessa växter är dessutom väldigt enkla att sköta, vilket gör det lätt för dig att skapa ett hem med ren luft.