Renovera badrummet

Renovera badrummet

För ett par år sedan fick ett badrum i Sundsvall titeln som Sveriges fulaste. Badrummet är nu renoverat och ser fräschare ut än någonsin. De flesta har förmodligen inte ett så fult badrum, men ändå ett som behöver renoveras.

199296-bathroom-detail

Nu rapporterar Sundsvalls tidning att Sveriges fulaste badrum inte är fulast längre. För fyra år sedan fick ett par i Sundsvall priset för Sveriges fulaste badrum men nu har de alltså renoverat badrummet och gjort det finare. Innan renoveringen hade badrummet röda tapeter, furuluckor på badrumsskåpet och orange toalett, badkar och handfat. Nu går badrummet i stället mest i vitt och har både dusch och bubbelbad. Det har även en vägg i trä och alla takstolar är synliga i det nya badrummet. De pengar som man renoverade badrummet för fick paret faktiskt i tröstpris för att deras badrum blev utsett till Sveriges fulaste.

Planera badrummet

Många känner nog, precis som paret i artikeln, att sitt badrum är riktigt fult och behöver en renovering. Då kan det vara smart att först planera hur man vill att badrummet ska se ut och planera så att allt man vill ha får plats. Enligt Expressen kan det vara bra att titta på ytan och se hur stort badrummet är. I vissa badrum får både dusch och bad plats, medan man måste bestämma sig för ett av dem i andra badrum. Man måste också fundera över om man vill ha tvättmaskin i badrummet och vilken plats maskinen tar. En smart idé kan vara att utnyttja väggarna i badrummet genom att ha höga skåp med förvaring.

Rätt hantverkare och material

När man planerat hur man vill renovera kan det vara bra att tänka över hur mycket man kan göra själv och vad som behöver göras av proffs. Exempelvis är det alltid smidigt att anlita en rörmokare för att dra rören i badrummet och den som letar efter en i Stockholm, kan faktiskt hitta en bra rörmokare i Bromma. Och självklart är det inte bara viktigt att anlita rätt folk till att sköta jobbet, utan också att köpa in rätt material som kommer att hålla flera år. Har man betalat pengar för en hantverkare vill man självklart att hen ska lägga in material som har kvalitet. Läs mer.