Rent och snyggt ökar värdet på din bostad

Många tror att det räcker med att röja undan sina prylar inför fotograferingen för att öka slutpriset på bostaden du ska sälja. Tyvärr är det här en av bostadsmarknadens största myter. Snygg presentation av själva bostaden är förstås av stor vikt; men det första intrycket som spekulanterna får är faktiskt från din gata, entré, hiss och trapphus. Genom att sköta hela fastigheten, skapa gott rykte för din BRF och välja ett miljömedvetet städföretag för ditt trapphus kan du öka värdet till oanade höjder.

Bostadsmarknaden jämförs ibland med ett lotteri där slumpen avgör om du gör en bra eller dålig affär. Det här är en seglivad myt som inte alls stämmer överens med verkligheten. Tvärtom vet vi att en välskött BRF på lugna gator säljs dyrare än motsatsen, och det är inte fråga om någon slump. Folk vill helt enkelt inte bo på ställen där det slarvas. Men blir de tvungna – då tänker de betala mindre för det. Att en BRF är välmående och har god ekonomi kan man kommunicera på olika sätt. Vill du själv anlita ett företag som sköter det åt dig, klicka här.

Skapa snyggt intryck och gott rykte

Det är ingen slump att fina innerstadsområden har dyrare pris per kvadratmeter än långt ut i förorten. De är ofta välskötta och det råder stor icke-tolerans mot klotter och nedskräpning. De fina villaförorterna varierar också i priser och även om avståndet till stan spelar in är det inte avgörande. Det handlar helt enkelt om vilket intryck din gata, ditt hus, ditt trapphus ger. Våga låt din BRF bli lika sträng mot nerskräpning som vilket finare område som helst.

Spekulanterna bestämmer redan i ditt trapphus om de vill köpa lägenheten eller inte.

Att välja klimatsmarta lösningar kan också öka värdet på din fastighet och ryktet för din BRF. En del väljer till och med att installera solceller för att göra sina hus självförsörjande. Något som garanterat kommer öka värdet på bostäderna, eftersom det är så hett eftertraktat idag. Såhär skriver 24kalmar.se om hur en miljösmart BRF tänker kring sina installerade solceller:

– Huset är självförsörjande. Vi gör ett väldigt slag för miljötänket. Visst kostar det mycket pengar att installera det här men det räknar hem sig över tid. Det är en positiv investering och alla boende är väldigt intresserade av det här, säger Ulf.