Rikta mer uppmärksamhet på golven

På samma sätt som ett fint golv kan höja en tråkig bostad till nya höjder kan ett slitet och ovårdat golv sänka en annars fräsch bostad till botten. Det är dags att ge golven lite kärlek!

Alla golv kräver vård och skötsel för att inte bli smutsiga och slitna. Oavsett om det handlar om att rengöra mellan fogarna på klinkergolvet eller att fixa vardagsrumsgolvet är det centrala att faktiskt komma igång. Mycket går att få hjälp med av hantverkare, tillexempel golvslipning av Parkett Design.

Golvet centralt under en renovering

fiskbensparkettNär det är dags att renovera ett rum, eller kanske hela bostaden är det viktigt att även inkludera golven. Det är viktigt för att få ett bra helhetsintryck i hemmet. Golvet är trots allt mycket av det centrala under en renovering. Expressen har skrivit en artikel om ett par som renoverat en gammal 20-talsvilla. I deras projekt hade golvet en stor roll, och de såg till att riva upp och byta ut alla golven i bostaden. Vad de däremot ville ha i åtanke var att visa hänsyn till husets historia. Med rätt typ av golv kan man bevara den där genuina känslan.

Golvtrender just nu

Man skulle kunna tro att trender inom golv inte förändras särskilt mycket, men faktum är att det finns mängder av stilar och flugor när det kommer till golv. Bara när det kommer till parketter kan man drunkna i olika typer. Det finns fiskbensmönster, plankgolv, olika träsorter och mycket mer. Vad som är inne just nu råder det lite spridda åsikter kring. Lyssnar man på Aftonbladet är det mycket mörkt och rustikt som är aktuellt, gärna med mycket naturnära färger. Det är alltså det klassiska som gäller enligt dem. Skulle man däremot välja att lyssna på UNT är det ljusa golv som är det som är hett just nu. Vad de däremot tycks vara sams om är de längre plankorna i parketten. Man vill också gärna få golvet att vara mer unikt än vad alla andra ha, gärna lite mer exklusivt än tidigare.

Vad gör man när man vinner 100 000 kronor? Lägger golv!