Ska du flytta?

Ska du flytta?

Vad finns det att tänka på vid en flytt, inte minst från en flytt från en lägenhet som bostad?

När en flytt är på gång kan det vara bra att se till så att allt får plats i det nya boendet, och om det inte gör det går det smidigt att magasinera genom att hyra ett förråd i den stad där du bor. Om du googlar ”hyra förråd stockholm billigt” hittar du snabbt rätt i huvudstaden till exempel. Sedan finns det också mycket tips att ta till sig, för att göra flytten enklare.

Flyttips för dig som ska byta boende

Om du ska flytta från en lägenhet är det bra att tänka på följande:

  1. Säg upp ditt hyreskontrakt i god tid. Enligt hyreslagen är det tre månaders uppsägningstid som gäller för ett tillsvidarekontrakt.
  2. Se till så att lägenheten lämnas i ett gott skick. Ett visst slitage, så kallat normalt slitage, är okej och något som hyresvärden ska stå för. Större skador, som till exempel hål i väggarna, kan du som hyresgäst bli ersättningsskyldig för.
  3. Dokumentera lägenhetens skick utifall du och värden blir oense om vem som har orsakat eventuella skador.
  4. Flyttstäda lägenhet, förråd och eventuellt hyrt garage.
  5. Lämna nycklarna till hyresvärden.

Källa: Hallå Konsument

Flytthacks att ta till sig

Även i Veckorevyn går det att läsa om olika flytthacks, som helt enkelt för inte minst packningen lättare. Det är till exempel att packa en övernattningsväska med viktigaste sakerna, som necessär, mediciner, underkläder och outfit för flyttdagen. Det kan nämligen vara svårt att hitta allt i kartonger när det är flyttdags och du behöver något.

Även i Expressen finns det en del råd på hur du som ska flytta kan tänka, särskilt när det kommer till själva flyttdagen, då allt ska flyttas, transporteras och bäras in i det nya hemmet. Då lämnar du du också din gamla bostad, vilket kräver en del noggrannhet för att inte glömma något viktigt, till exempel genom att göra en sista genomgång av huset när du packat sista lådan och börjat städa:

* Kontrollera varje rum så inget är kvarglömt.

* Titta efter skador och märken för att göra snabba reparationer om det behövs.

* Läs av elmätaren och skriv ned så du vet till sluträkningen vad din del är.

* Frosta av kylskåpet så att ett strömavbrott inte orsakar översvämningar.

* Städa själv eller anlita en professionell städfirma, då vet du att allting blir ordentligt gjort.