Slipa golvet vid renoveringen

Slipa golvet vid renoveringen

I stället för att byta ut golv när du gör om ett rum eller flera hemma, se till att få de slipade istället så slipper du riva upp allt och sparar både på pengar och miljö. Vad för trägolv finns det att välja bland och varför är ek så bra som träslag?

Ska du renovera hemma och vill även ge golvet en ny fräsch finish? Se till att en proffsig golvslipning görs, via till exempel https://www.parkettdesign.se/golvslipning. Metoden går till så att ett proffs gör en besiktning av golven och går av material, sedan sker en diskussion om önskat resultat, tidsuppskattning och offert. Sedan sker slipning och en eventuell behandling efteråt.

Ekgolv och andra trägolv

Ek är ett väldigt bra träslag att använda i inredning och inte minst när det kommer till massiva golv. Detta för at det med slipning och behandling kan få många olika utseenden:

I dag kan man få ekgolv med vilket utseende som helst. Det finns infärgade mörka eller ljusa, borstade, lackade, oljade, vaxade… (Sköna Hem)

Förändra genom golvslipning och ytbehandling

Ekgolv kan man alltså förändra mycket, det går att slipa om och ytbehandla. Till skillnad från när det kommer till valnöt, som är ett trä som inte går att förändra alls lika mycket. Efter ek är det ask och furu som är populära att använda i golv.

Fler tips och råd när det är dags för att slipa upp ett gammalt golv i massivt trä, eller välja ett helt nytt för ett rum – då kan du läsa mer här och här.