Spara på vattnet

Spara på vattnet

Den genomsnittliga svensken förbrukar idag enorma mängder vatten. Förutom att detta för många syns på räkningen så kostar det också en hel del för miljön.

Att värma upp och transportera, rengöra och skicka ut allt vatten kräver energi och resurser. Resurser som tyvärr börjar ta slut. Att se över sin vattenförbrukning och försöka hushålla så gott man kan med vattnet är därför något fler borde göra. Här kommer några tips på vad du kan göra för att minska din vattenförbrukning.

Håll koll på din förbrukning

Många använder långt mycket mer vatten än de tror. För att inse vilka mängder det rör sig om och på så sätt vakna upp kan det vara bra att ta reda på hur mycket vatten du förbrukar. Detta kan till exempel göras genom att installera en vattenmätare i hemmet. Denna håller koll på din förbrukning och kommer förhoppningsvis få dig att tänka till ett varv extra. På sätt kan du spara in på både ekonomi och miljö.

Duscha snabbare

Många duschar i en kvart, kanske tjugo minuter, kanske en hel halvtimme. Och även om det är skönt att duscha så är detta verkligen ingen nödvändighet. Vem som helt kan duscha sig ren på fem minuter. Har du barn? Då är ett utmärkt tips att tävla om vem som kan duscha på kortast tid. Barnen tycker att det är roligt och du kan spara både miljö och ekonomi. Ett annat tips för att dra ned på duschtiden är att inte varje gång du duschar schamponera håret. Faktum är att många använder schampo alldeles för ofta. Det finns ingen anledning till att använda schampo varje dag, det kommer att slita på ditt hår och bara få det att se sämre ut.

Så med hjälp av dessa tips kan du spara in på vattnet och på så sätt bidra till att rädda vår miljö.