Vad är billigast: känsla av vintage eller känsla av lyx?

4185501-a-bulging-walletHans Rausing och Ingvar Kamprad – vad har de gemensamt? Pengar! De är Sveriges rikaste och tjänar över 100 miljarder kronor, härligt för dem. Men övriga svenskar har det faktiskt också ganska gott ställt. Vi är ett rikt land där de flesta har råd att köpa sin egen bostadsrätt, har råd att renovera och man har råd att unna sig en semester minst en gång per år. Det är långt ifrån alla i världen som har den möjligheten. Trots detta är det just nu inte trendigt att inreda i lyx, hur kommer det sig? Istället är det vintage och miljötänk som är de två stora trenderna inom inredning, men måste det ena utesluta det andra? Och är det egentligen billigt att inreda i vintage?

För att verkligen få till en vintage-stil i hemmet bör du inreda med klassiska möbler, någonting du främst hittar på auktioner. Många inredningsfantaster tar sig nu runt om på auktionshus, dödsbon och loppisar i jakten på det perfekta fyndet. Men vad gör sen? De säljer fyndet dyrt, om du med andra ord inte är tillräckligt på kan du komma att betala ett stort överpris för din vintage produkt. Ett exempel är det skår som Martin Oskarsson och Viktor Karlsson, ägare av Vintagebutiken Lokalen GBG, försöker köpa. De köper skåpet för 2500 kronor och planerar att sälja det för minst dubbla.

Mer prisvärd med lyxig inredning

Att undvika vintage kan faktiskt vara bra mer prisvärt och det är antagligen någonting som kommer att hända med åren. Det är bättre att inreda i lyx som om du vore Kamprad – det behöver faktiskt inte vara speciellt kostsamt. Du kan hitta snygga kuddar eller strandbadlakan från märket Newport till ett mycket bra pris om du väljer att shoppa online. Med en lyxig tapet eller djärv matta kan du trolla fram en känsla av högre värde än det du har betalat. Det handlar egentligen enbart om att få till det där lilla extra. Låter det intressant? Läs mer här.