Vikten av flyttstädning vid flytt

När du ska flytta så är det en hel del saker som du behöver tänka på, som bland annat packning, logistik, transport och uppackning i den nya bostaden. Då kan det vara ganska skönt att slippa tänka på andra saker som exempelvis flyttstädning. Visst kan du säkert samla ihop ett par vänner och sköta städningen själv men det är sällan det blir bra i slutändan då du har fullt upp med andra saker.

När du ska flytta så behöver du inte göra allt själv. Du kan till exempel anlita experter på flyttstädning som tar över allt ansvar för städningen. Det innebär att du inte behöver fundera över om städningen kommer att godkännas, utan du kan istället koncentrera dig på att komma igång i din nya bostad. Det är mycket som kan gå fel vid en flyttstädning. Om du anlitar en städfirma som är experter på flyttstädning så får du garanti på att hyresvärden eller den nya ägaren kommer att godkänna städningen.

Att utföra en flyttstädning

När du ska göra en flyttstädning så tar det ofta flera timmar att bli klar då det är mycket som ska rengöras. I köket så behöver du rengöra alla skåpen, kylskåpet, frysen, ugnen, spisen köksfläkten och sedan torka väggar och skura golvet, inklusive alla golvlister och dörrkarmar. I badrummet så behöver badkar, handfat, alla väggar och golvet skrubbas och torkas. Likaså så behöver du torka väggar, skura golv, rengöra golvlister och dörrkarmar i alla andra rum också. Utöver det så behöver du tvätta alla fönster i bostaden, vilket kan vara ganska trist om det är minusgrader ute.

Anlita städfirma

Hyresvärden vill att du lämnar bostaden i samma skick som du fick den i och flera års användning sätter förstås sina spår, även om du normalt sköter städningen hemma. Den nya hyresgästen vill kunna flytta in direkt och inte behöva börja med att städa efter dig, så det gäller att vara noggrann med städningen.

Då är det bättre, mer tidseffektiv och kanske även billigare att låta en städfirma ta hand om flyttstädningen. Dessa är experter på flyttstädningar och vet vad som behöver göras och hur man gör det. Dessutom är du garanterad att din städning kommer att bli godkänd.